Sara Parikan toscapiirakka
8 annosta // valmistusaika 55 minuuttia, josta aktiivista 20 minuuttia
100 g voita
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Vuokaan
voita ja korppujauhoja
Kuorrutus
50 g voita
½ dl sokeria
70 g mantelilastuja
1 rkl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
■ Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä.
■ Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
■ Sekoita kuivat ainekset keskenään ja vatkaa yhdessä voisulan kanssa munavaahtoon erissä, koko ajan vatkaten.
■ Voitele halkaisijaltaan noin 28 cm piirakkavuoka voilla ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Laita piirakka uuniin 15 minuutiksi.
■ Tee sillä aikaa kuorrutus. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
■ Ota puolikypsä piirakkapohja uunista ja levitä kuuma kuorrutus tasaisesti pohjan päälle. Paista piirakkaa uunissa vielä 10–15 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea ja kiiltävä.
Vinkki! Reseptin voi kaksinkertaistaa ja paistaa uunipellillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti