torstai 21. marraskuuta 2024

Linssikeitto

 

Punainen linssikeitto sulatejuustolla

Annoksia 4

Hinta per annos noin 0,91 e

Valmistusaika noin 20 min

  • 1 sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 isoa porkkanaa

  • 1 rkl öljyä

  • 1 tl paprikamaustetta

  • 1 tl juustokuminaa

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 8 dl vettä

  • 3 dl (200 g) punaisia linssejä (kuivia)

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 2 tl sokeria

  • ½ tl suolaa

  • 1 ½ rkl viinietikkaa tai sitruunamehua

  • noin 80 g sulatejuustoa

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja paloittele porkkanat pieniksi kuutioiksi.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita, valkosipuleita sekä paprikamaustetta ja juustokuminaa keskilämmöllä noin minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Lisää kattilaan porkkanat, tomaattimurska, vesi (tomaattimurskapurkin kautta huljutellen), huuhdellut linssit, kasvisliemikuutio, sokeri, suola ja viinietikka. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat kunnolla kypsiä.

  3. Kuutioi sulatejuusto, lisää keittoon ja sekoita kunnes juusto on sulanut tasaisesti keiton joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa makusi mukaan suolaa ja muita mausteita. Tarjoa esimerkiksi vasta rouhitulla mustapippurilla ja yrteillä viimeisteltynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti