sunnuntai 2. helmikuuta 2025

Tonnikalapiirakka

 Pohja

100 g
voita tai leivontamargariinia
2½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
juustoraastetta (emmental-mozzarella)
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
1 prk (150 g)
tonnikalaa
1
paprika
½ dl
tilliä
2 rkl
pieniä kapriksia
100 g
juustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)
2 dl
ruoka- tai kevytkermaa
2
munaa
2 rkl
ketsuppia
½ tl
mustapippuria
⅓ tl
suolaa
⅓ tl
chilijauhetta

Tonnikalapiirakka leivotaan näin:

  1. Nypi kylmä voi ja jauhot murumaiseksi. Sekoita juustoraaste seokseen. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Leikkaa paprika pieniksi paloiksi ja hienonna tilli. Valuta tonnikala ja levitä se piirakkapohjalle. Lisää tilli, paprika, kaprikset ja juustoraaste.
  3. Sekoita ruokakerma, munat, ketsuppi ja kuivamausteet. Kaada seos vuokaan.
  4. Paista tonnikalapiirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti