Fetapinaattipiirakka Sohvaperunoiden Micin tapaan
Tarvitset:
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
125 g voita
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
300 g tuoretta pinaattia
1 iso sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 rkl rypsiöljyä
1 ½ dl tuoretta basilikaa
200 g fetajuustoa
2 dl ruokakermaa
3 isoa kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
½ tl mustapippuria
puolikas sitruunan kuori
Pinnalle:
1 dl Västerbotten-juustoa
Tee näin:
- Valmista pohja nyppimällä voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi käsin tai sekoittamalla ainekset keskenään monitoimikoneella. Lisää sen jälkeen kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Peitä irtovuoan pohja (Ø 28 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n korkeudelle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Ryöppää pinaatti pannulla. Huuhtele sen jälkeen pinaatti kylmällä vedellä siivilässä ja purista kuivaksi. Lopuksi silppua pinaatti pieneksi.
- Hienonna sipulit ja kuullota silppu pehmeäksi öljytilkassa.
- Hienonna basilika ja leikkaa feta kuutioiksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja lisää mausteet. Lopuksi raasta sekaan puolikkaan sitruunan kuori.
- Kaada täytteet taikinapohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista piirakka ensiksi 200-asteisessa uunissa 25 minuutin ajan. Laske sen jälkeen lämpö 175:een asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuutin ajan. Piirakka on valmis, kun täyte on täysin hyytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti