torstai 24. heinäkuuta 2025

Fetapinaattipiirakka

 

Fetapinaattipiirakka Sohvaperunoiden Micin tapaan

Tarvitset:

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

125 g voita

2 rkl kylmää vettä

Täyte:

300 g tuoretta pinaattia

1 iso sipuli

2 kpl valkosipulinkynsiä

1 rkl rypsiöljyä

1 ½ dl tuoretta basilikaa

200 g fetajuustoa

2 dl ruokakermaa

3 isoa kananmunaa

1 tl suolaa

1 tl hunajaa

½ tl mustapippuria

puolikas sitruunan kuori

Pinnalle:

1 dl Västerbotten-juustoa

Tee näin:

  1. Valmista pohja nyppimällä voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi käsin tai sekoittamalla ainekset keskenään monitoimikoneella. Lisää sen jälkeen kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Peitä irtovuoan pohja (Ø 28 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n korkeudelle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Ryöppää pinaatti pannulla. Huuhtele sen jälkeen pinaatti kylmällä vedellä siivilässä ja purista kuivaksi. Lopuksi silppua pinaatti pieneksi.
  4. Hienonna sipulit ja kuullota silppu pehmeäksi öljytilkassa.
  5. Hienonna basilika ja leikkaa feta kuutioiksi.
  6. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja lisää mausteet. Lopuksi raasta sekaan puolikkaan sitruunan kuori.
  7. Kaada täytteet taikinapohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  8. Paista piirakka ensiksi 200-asteisessa uunissa 25 minuutin ajan. Laske sen jälkeen lämpö 175:een asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuutin ajan. Piirakka on valmis, kun täyte on täysin hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti