maanantai 7. lokakuuta 2024

yön yli sämpylät

 

Ainekset

300 g
(3-4 kpl) porkkanaa (kotimaista)
5 dl
vettä
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
1/2 dl
rypsiöljyä (kotimaista)
14 dl
vehnäjauhoja (kotimaista)


Valmistus

1

Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi (noin 5 dl raastetta). Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita hiiva, suola, sokeri ja öljy veteen. Lisää raaste ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja pane jääkaappiin noin 12 tunniksi.

300 g
(3-4 kpl) porkkanaa (kotimaista)
5 dl
vettä
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
1/2 dl
rypsiöljyä (kotimaista)
14 dl
vehnäjauhoja (kotimaista)
2

Jos ehdit, ota taikina huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Kumoa se jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Muotoile jauhojen avulla tangoiksi. Leikkaa kumpikin tanko 10 palaan ja pyörittele ne kevyesti. Laita sämpylät leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti